רכיבים
- 113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית מייפל (אופציונלי)
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- צבע מאכל אדום
- צבע מאכל צהוב
- צבע מאכל כתום
- צבע מאכל ירוק
למילוי הקרם:
- 226 גרם חמאה, מרוככת
- 4 כוסות אבקת סוכר
- 1/3 כוס סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח גס
- 1 כף חלב
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
2. בקערת מיקסר חשמלי, מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף. מוסיפים את תמצית הווניל ותמצית המייפל וממשיכים להקציף. בהדרגה, מוסיפים את תערובת הקמח כשהמיקסר מכוון למהירות נמוכה.
3. לאחר שמתקבל בצק אחיד, מחלקים אותו ל-4 חלקים. מוסיפים טיפת צבע מאכל לכל חלק, כך שיתקבלו 4 חלקי בצק בצבעים שונים (אדום, ירוק, צהוב וכתום). עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
4. על משטח עבודה מקומח קלות, חותכים כל חלק בצק צבעוני לפיסות קטנות. מכסים את פיסות הבצק בנייר אפייה ובעזרת מערוך, מרדדים לעובי אחיד של קצת פחות מ-0.5 ס"מ, כך שיתקבל בצק אחד גדול וצבעוני.
5. בעזרת חותכן בצורת עלה, קורצים מספר זוגי של עלים (אמורות להתקבל 24 עוגיות). מסדרים את העלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות לפחות.
6. בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, אופים את העוגיות במשך 12-15 דקות. מוציאים ומצננים על רשת תנור.
7. במקביל, מכינים את מילוי הקרם: במיקסר, מקציפים את החמאה עד לקבלת קרם, ואז מוסיפים את אבקת הסוכר. מתחילים במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים, עד שהאבקה נטמעת לחלוטין בחמאה. עוברים להקציף במהירות גבוהה עד שהקרם מתרכך ומוסיפים את סירופ המייפל, תמצית הווניל, המלח והחלב. מקציפים עד שכל המרכיבים משתלבים לקרם חלק ובהיר.
8. לאחר שהעוגיות התקררו, מזלפים קרם על מחצית מכמות העוגיות וסוגרים לסנדוויץ' עם המחצית הנותרת. המשקיעים יזלפו גם את עורקי העלים.