רכיבים
- 200 גרם קמח
- 50 גרם אגוזי לוז טחונים
- 140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 50 גרם אבקת סוכר
- למילוי:
- 3 כפות קונפיטורת תות
- 500 גרם דובדבנים, מגולענים
- 50 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
- 2 כפות סוכר דמררה
אופן הכנת פאי דובדבנים אישי:
1. מנפים את הקמח ומעבירים למעבד מזון יחד עם אגוזי הלוז וקוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את הסוכר ומעבדים עוד קצת לאיחוד. לוקחים 3 כפות מתערובת הבצק ומניחים בקערה נפרדת - עבור הקרמבל.
2. מוסיפים 1-2 כפות מים קרים למעבד המזון, ומעבדים עד לקבלת בצק יציב. מעבירים למשטח מקומח קלות ולשים מעט - לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק. אם הבצק רך מדי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
3. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 12 עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ. מרפדים בעיגולי הבצק תבנית מאפינס עם 12 שקעים או 12 תבניות טארטלטים אישיות בקוטר 7-8 ס"מ.
4. במחבת גדולה, מחממים מעט את קונפיטורת התות עד שהיא תימס מעט, מוסיפים את הדובדבנים, מערבבים, מסירים מהאש, וממלאים בתערובת כל אחת מהתבניות המרופדות בבצק.
לקרמבל: מערבבים את אגוזי הלוז הקצוצים וסוכר הדמררה עם הבצק שהופרש לקערה נפרדת, ומפוררים את הבצק על כל שקע תבנית ממולא בתערובת הדובדבנים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שבצק הקרמבל משחים קלות והדובדבנים מבושלים. מניחים את התבנית על רשת לצינון של 10 דקות, ומחלצים בזהירות את המאפים. מגישים חם או קר.