זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים טבעית
- 1 בננה בשלה קטנה, מעוכה למחית
- 5 כפות דבש
- 3 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס חלב (או חלב שקדים לא ממותק לגרסת הפרווה)
- 3 כוסות (240 גרם) שיבולת שועל אינסטנט - קוואקר
- 1/4 כפית מלח
- 1/3 כוס שוקולד צ'יפס מיני (לא חובה)
אופן הכנת עוגיות שיבולת שועל מתוקות:
10-12 עוגיות
1. בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים יחד את חמאת הבוטנים ומחית הבננה במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים לקערה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים, חוץ מהשוקולד-צ'יפס, ומערבבים היטב עד ששיבולת השועל מצופה באופן שווה.
3. לוקחים 2 כפות מהתערובת, ומסדרים לעוגייה עגולה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עד לקבלת 10-12 עוגיות, ואם רוצים מניחים במרכזן שוקולד צ'יפס אחד.
4. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות להתייצבות. לחלופין, ניתן להקפיא במשך 30 דקות ולהעביר למקרר ל-45 דקות נוספות.