רכיבים
- 4 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
- 1/3 כוס מים
- 1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, קצוצים גס
- 1/2 1 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
- 3/4 כפית מלח ים
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1/2 2 כפיות תמצית וניל
אופן הכנת גרנולה ביתית:
הטוויסט: במקום לערבב את הגרנולה במרווחים קבועים בזמן שהיא בתנור, פשוט נותנים לה להיאפות על חום נמוך והופכים רק פעם אחת.
• מחממים את התנור ל-120 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית סטנדרטית (30X60 ס"מ).
• בסיר קטן, מערבבים את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת מגיעה לנקודת רתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
• בקערה גדולה, מערבבים יחד את שיבולת השועל יחד עם אגוזי המלך והפקאן, ומתבלים בקינמון, אגוז מוסקט ומלח ים.
• מוסיפים את השמן ותמצית הווניל לסירופ הסוכר, ומערבבים היטב.
• יוצקים את הנוזלים על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב בעזרת מרית גומי או בידיים, עד לאיחוד מלא.
• משמנים את נייר האפייה, מעבירים לתבנית את התערובת ומשטחים לשכבה אחידה ועבה, אך שאינה עוברת את שפת התבנית.
• אופים במשך 75 דקות, מוציאים מהתנור ובעזרת מרית גדולה, הופכים את הגרנולה לצידה השני. מחזירים לתנור לאפייה במשך 30 דקות נוספות, עד שהגרנולה יבשה ופריכה.
• מוציאים מהתנור, ונותנים לגרנולה להצטנן היטב לפני ששוברים אותה לפיסות' חותכים למלבנים בגודל שווה מפוררים ומעבירים לכלי אטום.