רכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 5 ביצים
- 1 כוס שמן
- גרידה מתפוז אחד
- 3 כפות שומשום (אפשרי)
אופן הכנת עוגיות פריכות:
רגע לפני: בהנחה שאתם לא אנגלים, התה מככב אצלכם בתפריט בעיקר בחורף. וכשנמאס ממרקים, זה בדיוק הזמן להכין עוגיות פריכות פשוטות וטעימות לטבול בכוס תה לוהט. מתכון לעוגיות מרוקאיות.
ציוד נדרש: מטחנת בשר עם חלק הרכבה לעיצוב עוגיות.
• מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, מלבד הקמח והשמן. לאחר שנוצרת תערובת אחידה, מוסיפים את השמן ובהדרגה את הקמח. מעבדים לבצק אחיד ומניחים בצד למשך 15 דקות, למנוחה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מרכיבים את החלק לעיצוב עוגיות בפתח המטחנה ודוחסים את הבצק למכונה. את ה"נחש" שיוצא מהמכונה, חותכים למקטעים באורך 10 ס"מ. אם אין לכם מכונה, ניתן לחלק את הבצק לכדורים, ולגלגל כל כדור לגליל ארוך ולחתוך למקטעים.
• מצמידים את הקצוות של כל מקטע ויוצרים חישוקים. מסדרים את החישוקים בתבנית ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
• מצננים את העוגיות (אחרת הן יתפרקו) ורק אז מעבירים אותן לכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!