רכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1 כוס מים פושרים
- למלית הגבינה:
- 1/2 2 קופסאות גבינה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות לימון
- 3 כפות קורנפלור
- 3 ביצים
- מעט קינמון (לא חובה)
אופן הכנת עוגת גבינה על בסיס שמרים:
רגע לפני: שידוך קולינרי מענג: מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בסיס שמרים עבה ומרקם מוס אוורירי. כשהבסיס מאזן את מתיקות העוגה והמלית חלקה וכמעט נמסה בפה.
• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
• הכנת בסיס בצק השמרים: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר, יוצרים באמצע גומה, אליה יוצקים את המלח, השמן ורבע כוס מהמים הפושרים. מתחילים ללוש ובכל פעם מוסיפים עוד קצת מים, עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. לאחר מכן, מניחים אותו בצד להתפחה של שעה. במהלך ההתפחה, מעבדים מידי פעם את הבצק.
• במקביל, מפרידים בזהירות את הביצים ומקציפים את החלבונים לקצפת יציבה, מוסיפים בהדרגה לקצפת את יתר מרכיבי המלית ומערבבים במטרפה ידנית בעדינות.
• משטחים את הבצק על תבנית קפיצית עגולה בקוטר 25 ס"מ, מעליה יוצקים את תערובת הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות.
• לאחר האפייה, מכבים את התנור אך מותירים את העוגה בפנים עוד שעתיים, כדי שתתקרר בהדרגה ולא תיפול.