זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 ביצים גדולות
- 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
- 1 קופסת טונה בשמן, מסוננת
- 1 בצל סגול קטן, פרוס לטבעות
- 10 עלי חסה, קצוצים גס
- 6 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 1/2 כוס גרגירי תירס
לרוטב:
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טרי
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. שמים את הביצים בסיר קטן. מכסים עם מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום, מכסים ונותנים להן "לשבת" במשך 12 דקות. מסננים ושוטפים את הביצים עם מים קרים. מקלפים ופורסים לרבעים.
2. בינתיים, בקערה, מערבבים את השמן, מיץ הלימון, המלח, הפלפל והפפריקה. מוסיפים את הזיתים, הטונה, הביצים, העגבניות, החסה, התירס והבצל וטורפים רק כדי ליצור תערובת אחידה, תוך כדי השארת חתיכות הטונה בגושים גדולים. מגישים מיד.