שם הפרשה שלנו הוא כי תישא ונשאלת השאלה: האם באמת היא משיאה אותנו למעלה, הרי היא לא עוסקת בנושאים נישאים או מרוממים ונעלים, אלא בחטא העגל, ובשבירת הלוחות הראשונים אחריו?
בואו נסתכל רגע על הסדר של העניינים בפרשה.
ראשית, מתוארת קדושתם העילאית של הלוחות. לאחר מכן הנפילה הנוראה של חטא העגל ושבירת הלוחות ואז שוב התעלות לקדושת הלוחות השניים. איך כל זה מגיע בחבילה אחת ועוד תחת הכותרת ״כי תישא״?
התשובה נעוצה במשמעות הסדר בעולם כולו. הקב״ה ברא את העולם וקבע בו חוקים בסיסיים המונהגים בכל תהליך ומאורע בחיינו. בהתאם לסדר הזה, לכל עניין חייבים להיות שלושה שלבים: ראש (כלומר התחלה), אמצע וסוף.
בואו נבין רגע איך מתנהל הסדר בעולם.
א. התחלה - לכל דבר יש את הראש, את המפתח הכולל בתוכו את תכלית הדבר.
ב. אמצע - המאורע עצמו, המהלך והשתלשלות הפרטים.
ג. הסיום - התכלית והמטרה שלשמה נועד הדבר.
ומפרשת השבוע – לחיי המעשה. לכולנו יש סדר, "סדר יום" וכדי להגיע לשלמות על בסיס יומי, יש שלושה שלבים:
א. מודה אני - לפתוח את היום בהודאה.
ב. עבודה יומית - בעבודה, במסחר, בדרך ארץ.
ג. קריאת שמע שעל המיטה, שמסתיימת בהודאה וחשבון נפש.
אז מה לעשות? פשוט לעשות ולבצע את כל מה שצריך, מההתחלה ועד הסוף, לפי הסדר, בכוח הציווי ״כי תישא״ שקיבל משה רבנו, ציווי שנותן לנו כוחות עצומים להצליח בכל השלבים הללו.
האורחת שלנו היום היא יעל פיינגולד, נשואה לאברך, בת 37, אמא לחמישה ילדים קטנים יחסית, כשהגדולה בת 9. למדה מנהל עסקים, 5 שנות אימון וקואוצ׳ינג ובעיקר לומדת מהשטח. יעל עזבה עבודה מבטיחה כשכירה לטובת עצמאות וכיום מנהלת את המרכז למצוינות עסקית ומלווה קהילה של אלפי חרדיות עצמאיות.
שאלנו אותה איזה מסר נחקק לה כשעשתה כזה מהלך מסוכן בחייה, לא לחזור למקום עבודה יציב לאחר חופשת לידה, האם יש לאישה עצמאית פתח לחרטה, מה מטעין את הראש והלב שלה, איך אנחנו, כנשים, יכולות להפסיק לפעול בעיקר מתוך הרגש ועוד. צפו בראיון המעצים ותקבלו כוח לקום ולקדם את עצמכן.
קרדיטים:
פאה: פאות תילי, בני ברק
איפור: דיני רבינוביץ, ירושלים
טיפוח: יעלת חן, ירושלים
קולקציה: מקימי, רשת אופנה צנועה לנשים בישראל
עריכה והגשה: מירי שניאורסון, נשיאת ארגון הנשים נפלאו"ת, מרצה, מנחה ושליחה בתקשורת