רכיבים
- 90 גרם חמאה לא מלוחה או 6 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2-3 ענפי סלרי, חתוכים לקוביות
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 3 ענפי רוזמרין או תימין
- 2 עלי דפנה
- ירקות שורש במשקל כולל של 1.5 ק"ג (גזר, תפוחי אדמה, בטטה, שורש סלרי, לפת), קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפיות מלח ים
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק עם תחתית כבדה, ממיסים את החמאה או מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך 10 דקות, עד שהם רכים.
2. מוסיפים לסיר את השום, הרוזמרין או התימין (בשלמותם) ועלי הדפנה ומטגנים במשך דקה.
3. מוסיפים לסיר את קוביות הירקות שבחרתם, יוצקים על הכל 8 כוסות מים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבייאם לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות, עד שהירקות רכים.
4. מסירים מהסיר את ענפי הרוזמרין / התימין ועלי הדפנה, וטוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר למרקם חלק. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים. טועמים ומשפרים תיבול של מלח, אם צריך.
מחלקים את המרק לצלחות אישיות, מזלפים מעל שמן זית, כמה טיפות של מיץ לימון, קמצוץ צ'ילי כתוש וגבינה פטה או פרמזן מגוררת, אם רוצים.