רכיבים
- 1 ק"ג גזר קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות תבלין גראם מסאלה
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית הל טחון
- 1/2 כפית קינמון
- 6 כוסות <a href="https://www.kikar.co.il/345321.html">ציר ירקות</a>
- 1/2 עד 1 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. השלב הבא אופציונלי ונהדר לשדרוג המרק:
מפזרים את הגזרים החתוכים בתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהם מתקרמלים. מוסיפים אותם למרק בהמשך, יחד עם תפוחי האדמה.
2. בסיר עמוק, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל והגזר (אם לא צולים אותו), עד שהגזר מתקרמל. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 5 דקות.
3. מוסיפים לסיר את כל התבלינים ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב קבוע.
4. יוצקים לסיר את ציר הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20-25 דקות או עד שהגזר ותפוחי האדמה רכים.
5. טוחנים את המרק במוט בלנדר למרקם חלק ואז מערבבים פנימה את השמנת. טועמים, משפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, מבשלים 5 דקות על אש קטנה ומגישים.