רכיבים
- 1 כוס אגוזי קשיו גולמי שלמים
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- 1.3 ק"ג עגבניות, קצוצות גס
- 1 כפית מלח ים
- 2 גבעולי בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
1. מרתיחים 1/2 1 כוסות מים, מניחים את הקשיו בקערה חסינת חום ויוצקים עליהם את המים. משרים במשך 15 דקות.
2. במקביל, מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים. מסירים את שיני השום מהסיר.
3. מוסיפים את העגבניות והמיצים שלהן לסיר, מתבלים במלח ומערבבים. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומבשלים על אש בינונית. מדי פעם מערבבים, עד שהעגבניות מגירות את כל הנוזלים שלהן - הן צריכות לטבוע בנוזל, אך להישאר אל דנטה (לא רכות מאוד). מסירים את עלי הבזיליקום מהסיר.
4. מעבירים את הקשיו והמים לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת "שמנת". מוסיפים את העגבניות לבלנדר וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת חלקה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.