למילוי:
- 400 גרם כבדים צלויים, קצוצים דק או בשר טחון
- 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
לבצק:
- 2 כוסות קמח לבן, מנופה + קמח מנופה נוסף לעבודה עם הבצק
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות שמן
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. מוסיפים את הכבדים הקצוצים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים הכל יחד ומסירים מהאש. מניחים בצד לצינון.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד.
3. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק וקורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה.
4. מניחים ממילוי הכבד במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. מחברים את שני קצוות חצי העיגול לטבעת, רצוי עם חור במרכז ומניחים על מגש.
כך מקפלים את הקרפלך בקלות:
5. לאחר שכל הקרפלך מוכנים, מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומבשלים בפנים את הקרפלך עד שהם צפים למעלה. מוציאים מהסיר את הקרפלך המוכנים ומגישים לכל סועד בתוך צלחת של מרק עוף.