רכיבים
- 8 פרוסות פילה סלמון
- 2 חצילים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כפית גדושה חרדל
- 1/2 1 כפיות קארי
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
- לטחינה הירוקה:
- 2 כוסות טחינה גולמית
- צרור פטרוזיליה
- 1 שן שום
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים קרים
אופן הכנת סלמון בציפוי חצילים וטחינה:
• מקלפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
• טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את קוביות החצילים, מתבלים בקארי חרדל, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
• מוסיפים לקערה את פירורי הלחם ומערבבים.
• מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם מאוד, מטגנים את קוביות החצילים עד שישחימו. מוציאים לנייר סופג.
• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
• משמנים היטב את נתחי הסלמון, מתבלים במלח ופלפל ומעסים בעדינות את הנתחים.
• מכניסים את התבנית כשהיא ריקה לתנור שתתחמם במשך 10 דקות.
• מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסדרים עליה את נתחי הדג, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות.
הכנת הטחינה הירוקה:
• קוצצים דק את הפטרוזיליה וכותשים את השום.
• מערבבים בקערה את המים הקרים עם המלח, עד שהמלח נמס.
• מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לקבלת בלילה לבנה.
• מוסיפים את מיץ הלימון, השום והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
• מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור לפחות חצי שעה.
אופן ההגשה: לפני ההגשה, מסדרים כל נתח דג על צלחת, מניחים מעל מהחצילים ויוצקים מעל טחינה בנדיבות.