רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 3 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות
- מלח ופלפל - לפי הטעם
- 2 ענפי תימין
- 2 ענפי רוזמרין
- 1 עלה מרווה
- 1 כוס סוכר חום
- 2 כפות חומץ בלסמי או תפוחים
אופן ההכנה:
1. מוסיפים את השמן למחבת גדולה. לאחר שהוא חם, מוסיפים את הבצל ומערבבים, לציפוי אחיד בשמן, במשך כ-5 דקות. אל תדאגו אם המחבת שלכם מלאה - הבצל יתכווץ.
2. מבשלים את הבצל, לא מכוסה, על אש בינונית-גבוהה במשך 20 דקות, עד להשחמה, תוך ערבוב מדי פעם. (כדאי שישהה בשמן מספיק זמן עד שישחים אבל לא מדי הרבה זמן, כך שידבק למחבת.)
3. לאחר שהבצלים חומים ורכים לגמרי, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עוד 10 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהבצל מקורמל ומבושל.
4. קושרים את התימין, הרוזמרין והמרווה בחוט מטבח. מוסיפים את הצרור למחבת ומשלבים - מכסים את עשבי התיבול בבצל. מבשלים במשך כ-3-5 דקות, עד להתפשטות ריחם.
5. מכסים את הבצלים בצורה אחידה בסוכר החום. נותנים להם לשבת וממתינים שהסוכר יתחיל להימס, במשך כ-3 דקות ואז מערבבים לאיחוד ונותנים להם להתבשל עד שנוצר קרמל מבעבע, במשך כ-5 דקות.
6. מערבבים את החומץ. מבשלים עוד 5 דקות.
7. מוציאים את עשבי התיבול ומכבים את האש. נותנים לריבה להתקרר ואז מצננים ומכניסים למקרר.