זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות שקדים גולמיים
אופן ההכנה:
1. מפזרים את השקדים בתבנית גדולה וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.
2. מוציאים את השקדים מהתנור ונותנים להם להצטנן במשך 5 דקות בלבד.
3. מעבירים את השקדים למעבד מזון וטוחנים במהירות גבוהה. בתחילה השקדים יהפכו לפירורים יבשים ואז השמנים הטבעיים שבשקדים ישתחררו והמרקם יהפוך ללח יותר. בשלב הזה מפחיתים מעט את מהירות הטחינה ומגרדים את דפנות מעבד המזון כך שכל השקדים ייטחנו כראוי.
4. תוך מקסימום 10 דקות יתקבל מרקם קרמי, חלק ואפילו נוזלי מאוד. ברכות! חמאת השקדים הראשונה שלכם מוכנה - והיא טבעית לחלוטין, ללא תוספות מיותרות.