זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 כוס עלי נענע טריים
- 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
- 1 שן שום
- מלח ופלפל שחור
- 1 לימון, סחוט
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 1-2 כפות דבש
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את הנענע, הבזיליקום, השום בתיבול מלח ופלפל שחור לפי הטעם, עד שהעלים קצוצים.
2. מוסיפים את מיץ הלימון והדבש וטוחנים לאיחוד.
3. בהדרגה, מזלפים פנימה את שמן הזית, תוך כדי שהמעבד טוחן, עד לאיחוד המרכיבים.
4. מעבירים הכל לקערה, מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
בסמוך להגשה, יוצקים על הסלט.