רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 2 גזרים גדולים, קצוצים דק
- 3 שיני שום גדולות, כתושות
- 280 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
- 1/2 2 כפיות מלח גס
- 450 גרם חזה הודו טחון
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס יין אדום יבש
- 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפיות סוכר
- 1 כוס מים
- מלח ופלפל שחור
- 450 גרם פסטה פטוצ'יני מחיטה מלאה
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את הבצל, הסלרי, הגזר וכפית מלח, מערבבים ומטגנים עד לריכוך, במשך 2-3 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
2. מוסיפים לסיר את הפטריות, ההודו וכפית נוספת של מלח. ממשיכים לבשל 7-8 דקות נוספות ובעזרת כף עץ מפוררים את בשר ההודו תוך כדי בישול, כך שהבשר והירקות יהיו קצוצים בגודל שווה.
3. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, מבשלים עוד דקה, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את 1/2 כפית המלח שנותרה, את העגבניות המרוסקות, הקינמון, הסוכר ו-1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
4. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מוסיפים 1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה עדינה במשך 15 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל שחור ומנמיכים לאש קטנה.
5. בזמן שהרוטב בשלבי סיום של הבישול, מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים ומבשלים בו את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת (8-10 דקות), לדרגת אל-דנטה.
6. בעזרת מלקחיים, מעבירים את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד, חם.