רכיבים
- 3 כוסות גרגרי חומוס - לפני בישול או מקופסת שימורים
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 כף מים חמים
- 1 שן שום טריה
- 1 לימון קטן, סחוט היטב
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן הכנת חומוס ביתי:
רגע לפני: ניתן להשתמש בחומוס נא (לפני בישול) או בחומוס בקופסת שימורים. אמנם חומוס בשימורים יקצר משמעותית את זמן ההכנה, אך החומוס הנא בריא יותר ועדיף להשתמש בו. רק קחו בחשבון השרייה במים למשך לילה ובישול נוסף של שעתיים.
1. אם בחרתם בחומוס מקופסת שימורים - שטפו היטב את הגרגרים מהמים שבקופסה, עד שהמים שקופים יחסית, ומייבשים היטב על מגבת נקייה.
אם בחרתם בחומוס נא - השרו את הגרגרים ב-12 כוסות מים למשך לילה, מסננים היטב ומעבירים לסיר. ממלאים את הסיר במים שיכסו את הגרגרים, מוסיפים 1 כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשעולה קצף מהסיר, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
2. שומרים בצד כמות קטנה מהגרגרים לקישוט החומוס, ואת כל השאר מעבירים למעבד מזון. טוחנים היטב את הגרגרים.
3. מוסיפים את הטחינה, המים, מיץ הלימון, שן השום, המלח, הכמון ושמן הזית, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים את החומוס, ומשפרים את המרכיבים, אם צריך - תוספת של לימון, מלח, טחינה לעיבוי המרקם או מים לדילול המרקם.
מגישים עם זילוף נדיב של שמן זית ופפריקה מתוקה, מוסיפים במרכז מספר גרגרים מבושלים וניתן לפזר גם פטרוזיליה קצוצה.