- 2 גמבות
- 3 בצלים גדולים
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 2 קישואים עגולים
- 3 עגבניות גדולות
- כמון
- פפריקה חריפה
- מלח
- שמן
- רסק עגבניות
- חצי קילו בשר או הודו טחון
אופן ההכנה:
תחילה מרוקנים את העגבניות, הפלפלים, הבצלים, תפוחי האדמה והקישואים מתוכנם. ניתן לעשות זאת באמצעות חפירה בכף או בכלי מתאים.
קוצצים בצל ועגבינה דק דק, ומטגנים בסיר עמוק. מוסיפים את רסק העגבניות וממלאים במים כשליש מעומק הסיר.
בינתיים מכינים את הבשר: בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון ומתבלים בתבלינים אהובים. אני מעדיפה כמון ופפריקה חריפה. מוסיפים מלח, ביצה אחת ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה.
כשהרוטב סמיך, מתחילים במלאכת מילוי הירקות בבשר. מניחים את הירקות ברוטב ומבשלים על אש בינונית. יש לוודא שיש די נוזלים ברוטב, כדי שהירקות לא ייחרכו.
לאחר שתפוחי האדמה רכים דיים, מגישים לצד אורז.
בתיאבון.
]]>