- 1/2 קילו קמח
- 150 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
- 30 גרם שמרית
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1/3 כוס מים פושרים
- 2/3 כוס סוכר
- 100 גרם שקדים
- 100 גרם שוקולד מריר
- 75 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, מומסת
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים כמה דקות לבצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
הכנת הציפוי : ממיסים את הסוכר במחבת רחבה עד לקבלת קרמל. מוסיפים את השקדים וממתינים עד שהקרמל יימס בשנית. יוצקים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בעזרת כף ומצננים.
טוחנים במעבד מזון את השוקולד המריר ואת תערובת השקדים כל תערובת בנפרד.
מכינים את השושנים: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 40 על 20 ס"מ. מורחים בנדיבות מהמזולה בטעם חמאה המומסת ומפזרים חצי מאבקת השקדים וחצי מאבקת השוקולד.
מגלגלים לרוחב בעדינות, חותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה משומנת ומקומחת במרווחים קטנים, על מנת להשאיר לבצק מקום לתפוח. מכינים כך את כל הכמות, ומתפיחים 40 דקות.
אופים ב-180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהעוגות מזהיבות. בינתיים מרתיחים את הסוכר לסירופ עם חצי כוס מים, מערבבים ומבשלים כדקה.
בסיום האפיה מורחים אות העוגות בסירופ סוכר רותח.
]]>