- 250 גרם קמח
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1/3 כוס שמן זית
- 40 מ"ל מים
- 2 קופסאות (520 גרם) רוטב שקשוקה
- 4 ביצים
- מלח, פלל שחור
- עלי כוסברה טריים או עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
הבצק: שמים בקערה את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים עד להתגבשות בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, משטחים אותו בתבנית אפיה, מחוררים בעזרת מזלג ומקררים במקרר כחצי שעה.
המנה: מחממים תנור ל- 180 מעלות, מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את רוטב השקשוקה על הבצק ואופים כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית מהתנור, מסדרים אתת הביצים על הרוטב, ממליחים, מפלפלים, ומכניסים שוב לתנור לכ- 10 דקות או עד לדרגת ההכנה הרצויה של הביצים.
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל עלים טריים.
]]>