- 6 חלקי עוף
- 1 כף שמן
- 10 שיניי שום כתושות
- 1 בל גדול קצוץ דק
- 1 כף ג'ינג'ר טרי טחון
- 3 תרמילי הל כתושים
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 1/2 כפית תבלין קארי
- מלח
- 1 פחית קרם קוקוס (400 גרם)
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 קופסת שימורי חמוס
- 1 קופסת שימורי שעועית ירוקה
אופן ההכנה:
יוצקים לסיר רחב את השמן, מחממים אותו ומטגנים בו את הבצל על אש קטנה, עד שהוא מקבל צבע חום עמוק במשך כ- 15 דקות.
מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את ההל וזרעי הכמון, את הקארי את המלח ואת העוף, מגדילים את הלהבה ומטגנים עוד 10 דקות עד שהעוף מצופה היטב בתבלינים והוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים לסיר את קרם הקוקוס, הכוסברה, גרגירי חומוס והשעועית הירוקה, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 30 דקות או עד שהעוף מוכן, מגישים לצד אורז לבן.
]]>