- 6 מנות עוף
- 1.5 כוס אורז בסמטי
- 1 גזר מגורד דק
- 1 בצל קצוץ
- 1 פלפל אדום
- 4 שיני שום קצוצות
- 3 כפות חרדל
- 1 עלה דפנה
- 3 פלפל אנגלי
- 1 כפית כורכום
- שמן זית
- 3 כפות פירורי לחם
- 3 כוסות מים
- מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערית את החרדל עם שיני השום הכתושות. מוסיפים לפירורי הלחם מלח.
2. מצפים את חלקי העוף בחרדל וטובלים לציפוי נוסף בפירורי הלחם.
3. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל, הגזר והפלפל לטיגון של כמה דקות.
4. מכניסים לסיר את העוף לטיגון עד הזהבה מכל הכיוונים.
5. מוסיפים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי. יוצקים 3 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
6. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח וכורכום. מבשלים עוד 18 דקות.
7. מכבים את האש ומניחים על מכסה הסיר מגבת, ממתינים 15 דקות לפני ההגשה.
בתיאבון!
]]>