- 4-5 כפות שמן זית
- 1 פלפל אדום
- 3 עגבניות גדולות בשלות
- 15 עגבניות שרי תמר
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף מיץ לימון
- 3 (או 6) ביצים
- מלח לפי הטעם
- פלפל
- מעט פפריקה חריפה
- עלי בזיליקום טריים
- גבינת פטה
אופן ההכנה:
קוצצים את הפלפל לקוביות קטנות.
קולפים את העגבניות הגדולות. לקילוף קל של העגבניות, חרצו את הקליפה לאורך והכניסו לסיר מים רותחים למשך 2 דקות. הקליפה תוסר בקלות.
קוצצים את העגבניות הקלופות, את עגבניות השרי חוצים לאורך.
מחממים את המחבת, מניחים עליה את השום הכתוש ופלפל שחור. כשהארומה של השום נפתחת מוסיפים את שמן הזית עד שהוא רותח קלות.
מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים עד שהוא מתחיל להתרכך.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, עגבניות השרי, ממליחים ומוסיפים את ההתבלינים. מבשלים על אש נמוכה עד שמרבית הנוזלים יתאדו.
קורעים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל.
יוצרים גומות ברוטב השקשוקה ויוצקים לתוך כל גומה ביצה.
מבשלים במכסה סגור עד שהחלבון מוכן אך החלמון עדיין נוזלי מעט.
מפזרים גבינת פטה מעל השקשוקה הרותחת ומגישים ליד לחם דגנים.
בתיאבון!
]]>