- 5 פרגיות
- 2 גמבה
- 2 בצל גדול
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 4-5 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- כוס מים
- 1 כפית כמון
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
מתכון נהדר להכנת פרגיות. אני לא צריכה לומר הרבה כדי לשכנע אתכם, נכון? אבל לפני כן, קצת תרבות. שמעתם על סעודת יתרו? היום התוודעתי לראשונה בחיי למנהג היפה הזה. סעודת יתרו היא ארוחה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. יש אומרים שהמנהג נוצר מפני שהייתה מגפה שפגעה והפילה חללים רבים, בעיקר בקרב הילדים הבנים הזכרים, והמגפה פסקה בשבוע שבו קראו את פרשת יתרו.
הסבר נוסף וחביב עלי יותר קשור בפרשת יתרו בה קוראים את עשרת הדיברות (שמות כ' א'-יג'). זאת הייתה הזדמנות לילדים הקטנים שלמדו קריאת התורה ב"כותאב" (ה'חדר'), לקרוא בתורה בפעם הראשונה את עשרת הדיברות. לציון האירוע היו ההורים עורכים חגיגה וסעודת מצווה. היות שמדובר בחג לילדים הסעודה מוגשת כסעודת ילדים בכלים קטנים.
המנה העיקרית כוללת יונה או פרגית היונה לזכר מרק העוף שהכינו לילדים החולים בזמן המגפה שהשתוללה בתוניסיה ובעזרתו הם נרפאו. הסלטים התוניסאים המתובלים והמגוונים מוגשים בצלוחיות קטנות. על השולחן פמוטים קטנים עם נרות צבעוניים קטנים. בנוסף מחלקים בסוף הסעודה ממתקים לילדים כדי להגביר אצל הילדים את האהבה לתורה.
אופן הכנת פרגיות פיקנטיות בתנור
טוחנים את הפלפלים, הבצלים והשום. מטגנים את התערובת במעט שמן זית עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפרגיות ותפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ובכפית כמון. מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. שמים בתבנית גדולה ואופים בחום גבוה 220 מעלות למשך שעה.
]]>