רכיבים
- 1 כפית דבש
- 1 כפית שמרים יבשים פעילים
- 3/4 כוס מים חמימים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות קמח מנופה
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים את הדבש והשמרים עם המים החמימים. משאירים בצד עד שהתערובת מקציפה (כ-5 דקות).
2. יוצקים פנימה את שמן הזית והקמח, מערבבים ואז מעבדים לבצק רך, על משטח מקומח.
3. משמנים קלות את הקערה ומחזירים אליה את הבצק, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפחו (כ-30-60 דקות).
4. לאחר התפיחה הופכים בעדינות את הבצק ומחלקים ל-8-10 חתיכות. מגלגלים לכדורים. משטחים כל אחד בעזרת כף היד, מפדרים בקמח ומרדדים לפיתות בגודל 12-15 סנטימטרים. מניחים למנוחה של 15 דקות.
5. מחממים מחבת על אש בינונית ומטגנים כל פיתה בנפרד, הופכים כשמופיעות גומות ובצד המבושל צצים עיגולי צבע שחומים (לא יותר מדי). הופכים ומבשלים את הצד השני. עורמים ושומרים חם, מתחת למגבת, עד האכילה.