רכיבים
- 4 כוסות קמח מנופה
- 1 כוס חלב פושר
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 כף שמרים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 250 גרם כדורי מוצרלה
להברשה וציפוי:
- 20 גרם חמאה, מומסת
- 2 כפות ממרח פסטו
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה, מערבבים את החלב, השמרים והסוכר וממתינים 10 דקות.
2. מוסיפים את הקמח, הביצה, החמאה ואגוז מוסקט ומעבדים עם וו גיטרה או ידנית במשך דקה במהירות נמוכה.
3. מוסיפים את הקמח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
4. מעצבים את הבצק לכדור ומעבירים אותו לקערה נפרדת, מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך שעה.
5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות לעלה בעובי 0.7 ס"מ, קורצים עיגולים מהבצק, מניחים כדור מוצרלה במרכז כל עיגול בצק, סוגרים את הקצוות, מגלגלים לכדור ומסדרים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
6. מברישים את כדורי הבצק בחמאה המומסת, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים בפעם השנייה במשך 10 דקות.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור, מברישים מיד בנדיבות בממרח פסטו, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!