רכיבים
- 1.5 ק"ג קמח חלה מנופה
- 3 כפות שמרים יבשים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 3 כפות דבש
- 1 כף שטוחה מלח
- כ-3 כוסות מים פושרים
לציפוי לפני האפייה:
- 1 חלמון ביצה
- קמצוץ מלח
- קמצוץ סוכר
- 1 כף סילאן
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
לסירופ סוכר:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה אם לשים ידנית, מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים את הביצים והמלח, מעבדים במשך כ-5 דקות ובהדרגה מוסיפים עד 3 כוסות מים פושרים ומעבדים עוד 5 דקות או עד שמתקבל כדור בצק אחיד. יתכן שהבצק יהיה מאוד רך - וזה בסדר.
2. מפזרים מעט קמח על הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר ההתפחה, מעבדים את הבצק במשך 5 דקות, מכסים ומתפיחים שוב למשך 30 דקות.
3. מחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל 150 גרם כל אחת, ומגלגלים כל חתיכה לכדור.
4. מסדרים את כדורי הבצק בתבנית עגולה משומנת באופן הבא: מניחים כדור אחד במרכז התבנית ומסדרים סביבו את כל השאר. אם נותרו שאריות בצק, יוצרים מהם עיגולים קטנים ודוחפים אותם בין הכדורים. מכסים את התבנית ומניחים להתפחה שלישית במשך 20 דקות.
5. ליצירת צורת רימונים, ניתן לגזור את החלק העליון של הכדורים בצורת שתי וערב - אבל לא חובה.
6. בקערה קטנה, מערבבים היטב את חלמון הביצה, קמצוץ מלח, קמצוץ סוכר וכף סילאן ומברישים בנדיבות את כדורי הבצק. עליהם מפזרים את השקדים הפרוסים.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות.
8. במקביל, מבשלים בסיר קטן את כל רכיבי סירופ הסוכר עד שמתקבל סירופ סמיך. מיד כשהחלה יוצאת מהתנור, מברישים אותה בסירופ בנדיבות.