לבצק:
- 500 גרם קמח לבן, מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 1 כף שטוחה מלח
למילוי:
- 1 בצל לבן, קצוץ דק
- 4 כפות שמן
- 3 קופסאות טונה, מסוננות
- מלח ופלפל שחור
- מעט כמון
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1. במיקסר, מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ומעבדים בעזרת וו לישה במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומעבדים עוד 8 דקות מלאות. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הטונה, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כמון ומערבבים. מוסיפים גם את רסק העגבניות, מערבבים יחד במשך דקה ומסירים מהאש.
3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק ל-20-15 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור.
4. פותחים כל כדור, ממלאים במילוי הטונה וסוגרים היטב.
5. מסדרים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, עם טחינה או מטבל עגבניות והמון ירקות.