רכיבים
- 620 גרם בצק פיצה (קנוי או תוצרת בית)
- 1/2 כוס ממרח חומוס פיקנטי
- 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית + עוד, להברשה
- מלח גס
- 1 כף פטרוזיליה טריה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית עגולה עם קוטר של 22 סנטימטרים ומניחים בצד.
2. בקערה קטנה, משלבים את החומוס עם גבינת המוצרלה. מתבלים במלח ופלפל. מניחים בצד.
3. מחלקים את בצק הפיצה ל-6 חתיכות שוות אם מעוניינים בלחמניות גדולות (כ-97 גרם כל אחת) או ל-12 חתיכות שוות אם מעוניינים בלחמניות קטנות (כ-48 גרם כל אחת) ומכסים במגבת מטבח נקיה. עובדים עם חתיכת בצק אחת בכל פעם, משטחים מעט ואז מניחים כ-½1 כפות מתערובת החומוס-מוצרלה במרכז הבצק. צובטים את הבצק סביב החומוס כדי לאטום אותו, מעצבים אותו לכדור ומניחים בתבנית המוכנה. מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה, בערך 30 דקות.
4. לאחר שהלחמניות תפחו, מברישים אותן בשמן זית ומפזרים מלח גס. אופים עד להזהבה, במשך 30-35 דקות ואז מטפטפים עוד שמן זית מעל ומפזרים את הפטרוזיליה. מגישים חם.