למאפינס הסופגניות:
- 1 כוס סוכר מגורען
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות קמח לבן, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 כוס רוויון
- 170 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
לציפוי:
- 1 כוס סוכר מגורען
- ½1 כפות קינמון
- 220 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
- 1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית מאפינם עם 12 שקעים.
2. מכינים את מאפינס הסופגניות: בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מניחים את החמאה והסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם - ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים לאיחוד.
4. בקערה בינונית, טורפים את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח ואגוז המוסקט, עד לשילוב. מוסיפים לקערה עם תערובת החמאה מחצית מתערובת הקמח ומערבבים לאיחוד. מוסיפים מחצית מכמות הרוויון ומערבבים לאיחוד. חוזרים על הפעולה עם שאר תערובת הקמח והרוויון.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית המאפינס המוכנה וממלאים כל חלל עד לגובה שלושת רבעי. אופים עד שקיסם שננעץ במרכז מאפין יוצא נקי, במשך 17-20 דקות.
6. נותנים למאפינס להתקרר בתבנית במשך 8-10 דקות ואז מוציאים אותם מהתבנית.
7. מכינים את הציפוי: בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר המגורען עם הקינמון. מניחים את אבקת הסוכר בקערה קטנה ונפרדת. עובדים עם מאפין אחד בכל פעם: טובלים את המאפינס בחמאה המומסת ואז בסוכר הקינמון או באבקת הסוכר, לציפוי. מגישים מיד.