רכיבים
- 4 כוסות (500 גרם) קמח לחם
- 1 כפית (5 גרם) מלח
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1 כפית רוזמרין
- 1/2 1 כפיות צ׳ילי מיובש גרוס
- עלי תימין טרי
- 2/3 כוס זיתים ירוקים מגולענים, סחוטים וקצוצים
- 2/3 כוס זיתים שחורים מגולענים, סחוטים וקצוצים
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
אופן הכנת לחם זיתים:
ציוד נדרש: סיר ברזל יצוק לאפיית לחם בקוטר 24 ס"מ - ניתן להשיג בחנויות לכלי מטבח.
1. בקערה גדולה, מנפים את הקמח ומערבבים יחד עם המלח, אבקת השום, הרוזמרין, הצ'ילי ועלי התימין.
2. ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים ומוסיפים לקערה יחד עם כוס המים שנותר. לשים היטב, עד שהבצק לא נדבק עוד לדפנות הקערה.
3. מוסיפים את הזיתים, ולשים אותם לתוך הבצק, עד לקבלת עיסה אחידה. משמנים היטב קערה נקייה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעתיים וחצי בטמפרטורת החדר, עד שהבצק משלש את נפחו.
4. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק לאליפסה, מגלגלים לרול, מצמידים את הקצוות ומעצבים את הבצק לכדור. מפזרים קמח תירס (או קמח רגיל) על מגבת נקייה - כדי שהבצק לא יידבק - מניחים במרכז המגבת את הבצק, ועוטפים. מתפיחים במשך 30-45 דקות נוספות.
5. במקביל, מחממים את התנור ל-240 מעלות,ומכניסים פנימה את סיר הברזל, ללא מכסה. משאירים את הסיר בתנור במשך 30-45 דקות כדי שילהט היטב (כמו זמן התפחה של הבצק במגבת).
6. עוטים כפפות, מוציאים את הסיר הלוהט מהתנור, אוחזים במגבת והופכים את הבצק לתוך הסיר. מכסים את הסיר, ואופים במשך 25-30 דקות.
7. מסירים את המכסה, מנמיכים ל-230 מעלות ואופים במשך 20 דקות נוספות, כדי שהלחם יקבל קרום פריך. מוציאים, מצננים לחלוטין, פורסים ונהנים מלחם טרי ביתי.