רכיבים
- 3/4 2 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/4 2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס חלב
- 40 גרם חמאה לא מלוחה
- 1 ביצה גדולה
- למילוי:
- 40 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת לטמפרטורת החדר
- 1 כף קינמון
- 1/4 כוס סוכר
- לזיגוג:
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2-3 כפות חלב
אופן הכנת שושני שמרים וקינמון:
1. מנפים 1/4 2 כוסות קמח לקערה גדולה (ושומרים בצד 1/2 כוס קמח כרזרבה). מוסיפים את הסוכר, המלח והשמרים ומערבבים יחד היטב.
2. במיקרוגל או בסיר, מחממים את המים, החלב והחמאה יחד עד שהחמאה נמסה והתערובת חמה למגע (ועומדת על כ-45 מעלות). מערבבים את התערובת הנוזלית לתערובת הקמח, מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק רך. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט מהקמח שנשמר. הבצק מוכן כשהוא נפרד מדפנות הקערה ובעל מרקם גמיש.
3. על משטח מקומח קלות, לשים את הבצק במשך 3-4 דקות, ומעבירים לקערה נקייה משומנת קלות. משאירים את הבצק למנוחה של 10 דקות.
4. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X20 ס"מ, ומורחים עליו את החמאה המרוככת. בקערה קטנה, מערבבים יחד את הקינמון והסוכר ומפזרים על כל הבצק (ניתן להוסיף עוד קינמון או סוכר, אם רוצים).
5. מגלגלים את הבצק לרולדה מהודקת, מחלקים את הבצק ל11-12 שושנים ומסדרים אותן בתבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ, משומנת קלות.
6. מכסים את השושנים באופן רופף בנייר כסף, ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך שעה-שעה וחצי, עד שהן מכפילות את נפחם.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשל 25-30 דקות, עד להשחמה קלה. כדי לקבל שושנים בהירות יחסית, מכסים אותן בנייר כסף לאחר 15 דקות מתחילת האפייה.
8. סמוך להגשה, מערבבים את אבקת הסוכר, תמצית הווניל והחלב לתערובת חלקה ומזלפים על השושנים המוכנות. טעים להגיש אותן חמות, אך אפשר גם בטמפרטורת החדר.
השושנים נשמרות היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר - עד 5 ימים. ניתן להקפיא אותן (עם / בלי הזיגוג) במשך 3 חודשים, להפשיר במקרר ולחמם.