בבני ברק נערכים לבחירות: לראשונה מזה עשור צועדת עיר התורה והחסידות למערכת בחירות שתיערכנה בעוד חודש בדיוק. בין המפלגות שהודיעו על התמודדות נמצאות רשימות הליכוד, העבודה ורשימת 'בני תורה' שביהדות התורה החליטו לעשות הכל על מנת ולהתעלם ממנה, וכמובן ממתחרותיה החילוניות.
בנאום ראשון שנשא הסגן החדש מנחם שפירא בכנס פנימי של יהדות התורה לפני כמה ימים, הוא דיבר באריכות על הצורך למנוע את קיום הבחירות והליכה מתוך אחדות השורות.
בתחילה החמיא שפירא המכהן גם כראש המחלקה המונציפאלית של תנועת דגל התורה למפלגות החרדיות שהשכילו ללכת יחד ברוב ערי הארץ. "יש לנו מספיק מלחמות בחוץ ולכן טוב שהיינו מאוחדים מול כל האתגרים".
לדבריו, מלבד כמה מקומות בודדים הרי שברוב הערים נרשם שיתוף פעולה מעולה ויוצא מגדר הרגיל. שפירא התייחס לכובד התפקיד החדש אליו הוא נכנס כמשרת ציבור התושבים בעיר בני ברק כשבשלב זה הוא פנה ברמז עבה למפלגות המתמודדות ובכללם "בני תורה" ואמר: "אני מקווה שנצליח להגיע למצב שלא יהיו פה בחירות ושכל הרשימות יורידו את המועמדות שלהן שלא נצטרך להגיע למחלוקות פנימיות בתוך הציבור החרדי".
"העיר בני ברק לא בנויה למריבות, העיר בני ברק לא בנויה למחלוקות", הוסיף שפירא ואמר כי "מדובר במקום קדוש, יש לעשות כל מאמץ שהרשימות האחרות יודיעו כי הן מסירות את מועמדיהן".
יצויין כי אמש, במהלך ביקור חג שערכו ראש העיריה אברהם רובינשטיין ומ״מ חנוך זייברט וכן הסגן מנחם שפירא ומיכאל קקון במעונו של מרן שר התורה הגרח קנייבסקי, ברך הגר"ח את הנציגים ואיחל כי הבחירות בעיר התורה והחסידות ייערכו ללא כל מחלוקת.