הפלס נגד ליאון: ניסח את חוק הגיוס

בטאונו של הרב שמואל אוירבך: ליאון - "מועמד ממפלגה לאומנית המוצג כ'מסורתי' אך ידוע כעושה דברו של אביגדור ליברמן שמפלגתו מובילה בזירה הארצית קו אנטי חרדי". הידיעה בהפלס ממשיכה בהאשמה קשה כלפי ליאון, בכך שהיה שלוחו של ליברמן במו"מ הקואליציוני ו"היה שותף בניסוח ההסכם המחפיר שבמרכזו גזירת הגיוס"

|
4
| כיכר השבת |
משה ליאון (צילום: פלאש 90)

כרסום נוסף בהתלכדות החרדית סביב מועמדותו של משה ליאון לראשות עיריית ירושלים. הפלס, עיתון הבית של הגאון הגדול הרב שמואל אוירבך, מנהיג הפלג הליטאי הירושלמי, מפרסם בעיתון החג ידיעה בו מסתייג הכותב רשמית מתמיכה אפשרית בליאון, תוך קביעה כי מדובר ב"מועמד ממפלגה לאומנית המוצג כ'מסורתי' ו'חובש כיפה' אך ידוע כעושה דברו של אביגדור ליברמן שמפלגתו מובילה בזירה הארצית קו אנטי חרדי מובהק".

הידיעה בהפלס ממשיכה בהאשמה קשה כלפי ליאון, בכך שהיה שלוחו של ליברמן במו"מ הקואליציוני ו"היה שותף בניסוח ההסכם המחפיר שבמרכזו גזירת הגיוס".

בטאון הבית של הפלג הירושלמי לא חוסך, במקביל, גם ביקורת מראש העיר ניר ברקת, אותו הוא מכנה "חילוני לכל דבר המתמודד מטעם מפלגה חילונית מקומית בירושלים".

בהמשך מסביר העיתון כי על החרדים להתאגד לתמיכה במועמד חרדי לראשות העיר.

יצויין כי במסגרת הריצה העצמאית של הפלג הירושלמי ברשימת בני תורה הציבו במפלגה החדשה גם מועמד חרדי לראשות העיר - חיים אפשטיין ממיסדי תנועת דגל התורה.

על פי ההערכות הפוליטיות, מבינים במפלגה החדשה כי סיכוייו של אפשטיין לכבוש את ראשות העיר אפסיים. נראה כי המטרה היא להפריע לבחירתו של ליאון לראשות העיר, וליצור מצב בו אין לו קונצנזוס של תמיכה חרדית מאחורי מועמדותו.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
הרב שטיינמן , הרב עובדיה יוסף והרב קנייבסקי-ענקי הדור, החליטו על תמיכה במשה ליאון-ואתם כאתר שמתיימר להיות חרדי יוצאים נגד?..
ינקי
1
בני תורה ל"נצח"
יצחק לוינשטיין
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות