איתו לזייברט? העיר בני ברק זוכה לכאורה למערכת בחירות שלווה ורגועה וזאת בניגוד לערים חרדיות אחרות בהן שוררים חילוקי דעות.
הערכה הרווחת בעיר התורה והחסידות הינה כי ממלא-מקום ראש העיר הנוכחי חנוך זייברט, איש הסיעה המרכזית, אמור לקבל על מגש של כסף את תפקיד ראשות העיר בקדנציה הבאה.
גם בתנועה הליטאית 'דגל התורה' עומדים הנציגים להמשיך, מה שמהווה רגיעה מתבקשת, לחסידות גור ולזייברט שמעדיף לראות לצדו גם במהלך כהונתו את איש 'דגל התורה' אברהם רובינשטיין, ראש העיר הנוכחי ומזכיר מועצת גדולי התורה של התנועה הליטאית.
אלא שבשבועות האחרונים גוברים הקולות בתוך דגל התורה, המביעים את הדרישה הנחרצת לייבא מבחוץ מועמד חזק שיהווה משקל ראוי למנהיגותו הדומיננטית של זייברט.
בין השמות שעלו בימים האחרונים, ניתן לראות את מנחם שפירא חבר מועצת עיריית מודיעין עילית ומנהל המחלקה המוניציפאלית של דגל התורה.
עם זאת, שפירא שנחשב לעסקן צעיר ומוכשר בתנועה הוותיקה, מכחיש זאת מכל וכל בשיחות עם מקורביו וטוען כי לא היו דברים מעולם.
עם זאת, גורמים בתנועה מאשרים כי אכן נעשה מאמץ להביא כוח צעיר ורענן שיפעל למען התושבים ושלא לציטוט גם על מנת לבסס אלטרנטיבה שלטונית ליום שאחרי זייברט.
"צריך לזכור שזייברט עצמו הגיע 'מבחוץ' בקדנציה הקודמת ומונה לתפקידו במקום ראש העיר הקודם מטעם הסיעה המרכזית יששכר פרנקנטהל, כך שדגל התורה יכולה לנהוג באופן דומה הפעם", הם אומרים, "גם זייברט לא תמיד צעד יד ביד עם ראש העיר הקודם יעקב אשר ואין סיבה שאנחנו נעשה זאת".
מנגד, גורמים פוליטיים אחרים בעיר מעריכים כי לא יהיה לבסוף שינוי משמעותי ברשימת דגל התורה לעירייה וכי מה שהיה הוא שיהיה.
"צריך לזכור", הם מדגישים, "שמלכתחילה לא היה רובינשטיין 'כוס התה' של אנשים מסוימים בדגל התורה ורק בשל תמיכתו הנחרצת של מרן הגר"ח קנייבסקי הוא מונה לתפקידו".
"התמיכה הזאת תימשך גם בבחירות הקרובות וממילא הוא יישאר הנציג הבכיר של דגל התורה", הם מעריכים.