רכיבים
- 750 גרם בשר (מס' 5) מופשר
- 5-6 תפוחי אדמה
- 1 כוס שעועית מעורבת (חום ולבן) ששרתה לילה במים
- 1/2 כוס אורז לבן
- 1 בצל גדול
- 5 שיני שום
- פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת חמין:
רגע לפני: בכל יום שישי צביקה נכנס למטבח ומעמיד קדרה לוהטת של חמין מהביל, עשוי היטב, עשיר בבשר רך וקטניות ובעל גוון עמוק אחרי הבישול הארוך. השבוע, בפרץ של נדיבות, הסכים צביקה לחלוק את סודות החמין עם קוראי מדור האוכל של כיכר השבת. בקיצור, זה מתכון לחמין (או הצ'ולנט) שאתם חייבים לנסות.
שימו לב: יש להשרות את השעועית לילה לפני במים.
• חותכים את הבשר לקוביות, מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים גסים.
• קוצצים את הבצל, פורסים את שיני השום לפרוסות ומטגנים בשמן שחומם בסיר עמוק, עד להזהבה.
• מוסיפים את קוביות הבשר לסיר. מבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות. מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.
• ממלאים את הסיר במים, עד לכיסוי הבשר, ומשאירים אותו להתבשל במשך שעה.
• מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והשעועית (ניתן להוסיף חצי כוס גריסים), מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים במשך 30 דקות נוספות.
• מעבירים את האורז לשקית ניילון גדולה, שופכים פנימה בזהירות 2 כוסות מים וקושרים היטב. מכניסים את השקית לתוך סיר החמין, ויוצרים בה 2 חורים בעזרת מזלג, כדי שהאורז יספוג את טעמי החמין. משאירים את הקשר של השקית מחוץ לסיר, כדי שהאורז לא "יטבע". מבשלים במשך 10 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!