רכיבים
- פרוסות חלה או לחם
- 1 ביצה
- 1/2 כוס חלב
- 1/4 כפית קינמון
- 2 טיפות תמצית וניל
- 1/2 כפית סוכר
- 2 כפות חמאה
אופן הכנת פרנץ' טוסט:
רגע לפני: נשארו לכם חלה משבת או שאריות לחם שמתחילות להתייבש? אל תזרקו! מתכון להכנת פרנץ' טוסט חלומי בטעם וניל-קינמון. הגרסה הצרפתית המעולה ללחם מטוגן.
• מערבבים בצלחת מעט עמוקה ורחבה את הביצה עם הקינמון, תמצית הווניל, החלב והסוכר.
• פורסים פרוסות נדיבות מהחלה או הלחם וטובלים אותן בתערובת שבצלחת. להגשה פוטוגנית יותר, אפשר לפרוס את החלה/לחם לרצועות ארוכות. ניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר הפרוסות והסועדים.
• ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים במחבת כל אחת מהפרוסות, משני הצדדים, עד להזהבה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
אופן ההגשה: ניתן לפדר את הפרנץ' טוסט באבקת סוכר ולהגיש עם רוטב מייפל, סירופ שוקולד, ריבה או דבש ופרוסות פרי טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!