זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 680-700 גרם פילה סלמון שלם
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף דבש
- 1 כף שמן זית
- 4 אבוקדו, חתוכים לקוביות
- 1/3 צרור כוסברה טרייה קצוצה
- 1/2 כף חומץ יין אדום
- 2 כפות מיץ ליים / לימון
- 1/2 כפית שבבי פלפל אדום מיובש
- 1 שן שום, כתוש
- מלח
- 1 בצל סגול פרוס, לקישוט
אופן הכנת סלמון אפוי עם סלסת אבוקדו פיקנטית:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ובעזרת נייר סופג, טופחים על הסלמון לייבוש.
2. בקערה קטנה, מערבבים אבקת השום, פפריקה מעושנת, כמון, דבש ושמן זית, ומצפים בתערובת את החלק העליון של הסלמון.
3. מניחים את הסלמון בתבנית, ואופים במשך 15-18 דקות, עד שהבשר רך לנעיצה במזלג. מוציאים מהתנור ומניחים לדג לנוח.
4. בקערה, מערבבים בעדינות את האבוקדו עם הכוסברה, החומץ, מיץ הליים / לימון, שבבי הפלפל והשום, ומתבלים במלח לפי הטעם.
מורחים את הסלסה על הסלמון החם, מקשטים בפרוסות בצל סגול ומגישים מיד.