רכיבים
- 2 פילטים סלמון במשקל 170 גרם כל אחד
- 2 כפות שמן זית
- 6 כוסות עלי ארוגולה (רוקט)
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 4 סלקים גדולים, מבושלים, קלופים ופרוסים לפלחים
- לרוטב:
- 1 בצל שאלוט גדול, קצוץ
- גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח גס
אופן הכנת סלמון צלוי עם סלט עלי ארוגולה ועגבניות שרי ברוטב ויניגרט:
רגע לפני: בתמונה תוכלו להבחין שהסלק צהוב, אך בארץ הוא די נדיר עד בלתי קיים. למעשה, גם הסלק הסגול המוכר יעשה היטב את העבודה, כיוון שהם זהים להפליא בטעם ובמרקם.
1. מחממים גריל חשמלי / מחבת פסים לחום בינוני, מניחים את נתחי הסלמון בצלחת, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס. מניחים את הסלמון על סורגי הגריל / המחבת, מכסים וצולים במשך 3 דקות מכל צד, עד שהסלמון מוכן, אך לא מבושל יותר מדי. מוציאים ומניחים בצד.
2. ב-2 צלחות אישיות גדולות, מחלקים את עלי הארוגולה, חצאי עגבניות השרי, הזיתים ופרוסות הסלק.
3. בקערה, מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, מזלפים על הסלט שבשתי הצלחות, מניחים נתח סלמון מעל ומגישים מיד.