רכיבים
- 500 גרם פילה סלמון טרי
- מלח גס
- שמן זית
- לממרח המיונז:
- 3 כפות מויונז
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות חומץ
- תוספות:
- 3 ענפי בצל ירוק, רוטב צ׳ילי חריף, פלפלים חריפים, גוואקמולי ושמנת חמוצה (לנוהגים בהיתר)
- טורטיות
אופן הכנת טאקו עם סלמון אפוי וממרח מיונז:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. בתבנית חסינת אש, מניחים את פילה הסלמון, מפזרים מעל מלח גס, מזלפים שמן זית בנדיבות, ואופים במשך 20 דקות. מוציאים, ממתינים לצינון, ומפוררים את הדג האפוי גס לקערה.
הכנת ממרח המיונז:
3. בזמן שהדג בתנור, מכינים את הממרח. מעבירים לקערה את כל מרכיבי הממרח, וטוחנים במקל בלנדר למרקם חלק.
הרכבת המנה:
4. מניחים טורטייה על נייר סנדוויץ', מורחים אותה בממרח מיונז ורוטב צ'ילי, ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, גוואקמולי (ממרח אבוקדו מקסיקני), פלפלים חריפים פרוסים, רצועות כרוב ושמנת חמוצה - לנוהגים בהיתר. מגלגלים את הטורטייה הממולאת עם הנייר, סוגרים בצדדים כמו סוכריה וחוצים לשנייה במרכז. מגישים לצד סלט חסה אייסברג.