רכיבים
- 3 אבוקדו בשלים
- 1 ליים או לימון קטן
- 1 עגבניה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי
- 2 בצלים קטנים-בינוניים
- קמח
- 2 ביצים
- 2 כוסות פירורי לחם
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. בקערת ערבוב בינונית, מועכים את האבוקדו למחית וסוחטים מעל את הליים/לימון.
2. קוצצים את העגבניה לקוביות ומסננים כמה שאפשר מנוזלים, כותשים את השום ומוסיפים לקערת האבוקדו יחד עם הכוסברה, המלח, ואבקת הצ'ילי ומערבבים.
3. חותכים את הבצלים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומפרידים בזהירות את השכבות לטבעות בודדות.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים מעל את טבעות הבצל וממלאים כל אחת בסלט האבוקדו. מעבירים למקפיא למשך שעה.
5. מחלקים את הקמח, הביצים ופירורי הלחם ל-3 צלחות נפרדות, וטורפים את הביצים.
טובלים כל טבעת בצל ממולאת בקמח, ואז בביצים ולבסוף בפירורי הלחם.
6. מרתיחים שמן לטיגון חצי עמוק בסיר גדול, ומטגנים את טבעות הבצל בקבוצות קטנות, עד להשחמה יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
7. מתבלים את טבעות הבצל הממולאות במלח ומיץ לימון ומגישים עם שמנת חמוצה.