רכיבים
- 2 כפות שמן אבוקדו או שמן זית
- 450 גרם בשר הודו טחון
- 1 בצל ספרדי גדול או בצל לבן, חתוך לקוביות
- 2-3 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית מלח
- 3 כפות אבקת צ'ילי
- 2 כפות כמון
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כפית פלפל צ'ילי צ'יפוטלה טחון
- 2 כפיות חומץ בן יין אדום (אפשר להחליף בכל חומץ אחר)
- 800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
- 425 גרם שעועית אדומה מקופסת שימורים, מסוננת ושטופה
- 1/3 כוס סירופ מייפל
להגשה:
- 1 אבוקדו, חתוך לקוביות
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- חופן גרעיני דלעת קלויים
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול עם תחתית כבדה על אש גבוהה, מחממים כף שמן. מוסיפים את ההודו הטחון ומטגנים תוך פירוק בעזרת כף עץ, עד להשחמה מלאה. מעבירים את כל תכולת הסיר לצלחת.
2. מנמיכים לאש בינונית-גבוהה, מוסיפים לסיר כף שמן, את הבצל, השום והמלח ומטגנים יחד תוך ערבוב לעתים קרובות במשך 6-10 דקות, עד שהבצל רך ושחום.
3. מתבלים באבקת צ'ילי, כמון, פפריקה, צ'יפוטלה ומבשלים תוך ערבוב במשך 30-90 שניות עד שהתבלינים ארומטיים. מוסיפים את החומץ, מערבבים במשך 30-60 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
4. יוצקים לסיר כוס מים, מביאים לרתיחה ומגרדים את החלקים השחומים בתחתית הסיר. מוסיפים עגבניות מרוסקות, שעועית, סירופ מייפל ואת ההודו שבושל כבר ומערבבים לאיחוד. מגבירים לאש גבוהה, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה כדי לשמור על בעבוע עדין. מבשלים במשך 10-14 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שההודו והבצל רכים ומסירים מהאש.
מגישים חם ומפזרים מעל קוביות אבוקדו, כוסברה קצוצה וגרעיני דלעת קלויים.