רכיבים
- 4 כוסות אורז מבושל, רצוי משאריות (1/3 1 כוסות אורז לא מבושל)
- 1 כפית כמון
- 1 ביצה
למילוי:
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 4 כפות שמן
- 1 בצל, מגורד
- חופן עשבי תיבול קצוצים דק דק (פטרוזיליה / כוסברה / כל עשב תיבול אהוב אחר)
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את האורז המבושל. אם אין לכם שאריות אורז מוכן, בשלו 1/3 1 כוסות אורז לפי ההוראות שעל האריזה. מוסיפים לקערה את הביצה, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים ולשים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
2. במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים יחד את הבשר, הבצל המגורד ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן כ-15 דקות. לכל אורך הטיגון, מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ.
3. בידיים רטובות, לוקחים מעיסת האורז כדור בגודל של גולה גדולה / כדור פינג פונג גדול, משטחים את כדור האורז על כף היד, ממלאים במרכז 2 כפיות ממלית הבשר, סוגרים לכדור מהודק ואז מועכים קלות בידיים לקבלת קובה שטוחה.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות המוכנות עד להזהבה יפה. מגישים מיד, חם.