רכיבים
- 1 ק"ג בקר טחון
- 2 כפות חלב סויה
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית כתית
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 פיסת זנגביל, קלופה ומגורדת
- 1 כף אבקת קארי
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 פחית חלב קוקוס לא ממותק
- מיץ מלימון אחד
- 1/3 כוס כוסברה טריה, קצוצה בצורה גסה
- אורז לבן או חום, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את הקציצות: בקערה בינונית מניחים את הבשר הטחון, חלב הסויה, הבצל הירוק, 1/2 כפית מאבקת הצ'ילי וקורט של מלח ופלפל. בעזרת הידיים מערבבים היטב עד לאיחוד. משמנים את הידיים במעט שמן זית ומגלגלים את התערובת ל-15 עד 20 כדורים. מניחים את הקציצות על התבנית המוכנה ואופים עד שהן פריכות מבחוץ ומבושלות, במשך 13-15 דקות.
3. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא מתרכך, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום והזנגביל ומבשלים עד שהם מדיפים ריח, בערך 5 דקות נוספות. מערבבים פנימה את שארית כפית הצ'ילי, אבקת הקארי והקינמון ומבשלים עד להדפת ריח, במשך כדקה. מערבבים פנימה את חלב הקוקוס וחצי כוס מים, מגבירים את החום לבינוני-גבוה ומביאים את הרוטב לרתיחה. מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, במשך כ-5 דקות. מערבבים פנימה את מיץ הלימון.
4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך, כ-5 דקות נוספות. מורידים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הכוסברה. מגישים את הקציצות והרוטב עם האורז.
ניתן לאחסן את השאריות בכלי אטום לאוויר במקרר, עד שלושה ימים.