רכיבים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון עם שומן
- 1 חבילת עלי לזניה
- 15 עגבניות, קצוצות
- 10 שיני שום, כתושות
- 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
- 6 ענפי סלרי, קצוצים דק
- 4 גזרים, קצוצים דק
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית כמון
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מחממים מחצית מכמות השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הסלרי והגזר ומטגנים במשך דקה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את העגבניות, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד לקבלת רוטב.
2. במחבת, מחממים את המחצית הנותרת של השמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי שמפוררים אותו בכף עץ. כשהבשר מוכן, מעבירים אותו לרוטב העגבניות ומבשלים אותם יחד במשך 5 דקות.
3. בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים, מסדרים שורה של עלי לזניה, מעליהם מניחים בנדיבות מרוטב הבשר, מכסים בשורה של עלי לזניה, ואז שוב רוטב-בשר ולבסוף עלי לזניה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.