רכיבים
- 450 גרם פלאנק סטייק (נתח מס' 17)
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 2 כפות דבש
- 1 ליים / לימון קטן, סחוט
- 1 גמבה, חתוכה לרצועות
- 1 גזר, חתוך לרצועות
- 1/2 קישוא / זוקיני גדול, חתוך לרצועות
- 16 גבעולי אספרגוס, חצויים
- 1 בצל סגול, פרוס
- שומשום לקישוט
אופן הכנת רול סטייק:
רגע לפני: נתח מספר 17 / פלאנק סטייק / פלדה הוא נתח איכותי ועשיר מאוד שמשום מה לא כל כך מוכר אצלנו ולכן ניתן למצוא אותו במחירים נוחים. הנתח מאופיין במרקם קשה יותר משאר הסטייקים, ולכן מתאים להשריה במרינדה, חיתוך דק וצריבה או הקפצה מהירה.
1. מניחים את נתחי הבשר בתבנית פיירקס, ויוצקים / מפזרים מעל את רוטב הסויה, השום, הג'ינג'ר, הדבש ומיץ הליים / הלימון.
2. מעסים קלות את המרינדה לתוך הסטייק, מכסים ומעבירים להקפאה למשך 1-4 שעות.
3. מוציאים מהמקפיא וחותכים את הסטייק ל-8 מלבנים שווים. אם הסטייק עבה מדי, יש להלום בו בפטיש שניצלים, כדי להפוך אותו לקל יותר לגלגול.
4. על כל מלבן סטייק, מניחים כמה רצועות ירקות, מוודאים שכולם באורך זהה פחות או יותר.
5. מגלגלים את הסטייק על הירקות ומהדקים בקיסם שהושרה קודם במים, כדי למנוע את השריפה שלו בבישול.
6. הכנת הזיגוג: לסיר קטן על אש בינונית, יוצקים את שאריות המרינדה ומביאים לרתיחה במשך כדקה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
7. מחממים מחבת גריל על אש בינונית גבוהה (או גריל חשמלי / מנגל), מניחים מעל את הרולים של הסטייק וצורבים במשך 2-3 דקות להשחמה יפה מכל צד.
8. בעזרת מברשת, מברישים כל רול בזיגוג החם, משאירים במחבת / גריל עוד דקה ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם, ומקשטים בשומשום מעל.