רכיבים
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות / קצוצות
- 2 כפיות אבקת צ'ילי
- 450 גרם בשר סינטה טחון
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 425 גרם רוטב עגבניות מוכן
- 3 כפות סוכר חום כהה
- 1/2 1 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1-2 כפיות צ'ילי אדום גרוס
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן הכנת כריך סלופי ג'ו:
1. בקערה בינונית, מערבבים את רוטב העגבניות, סוכר חום, חומץ בן יין אדום, חומץ בלסמי, חרדל דיז'ון, צ'ילי גרוס ו-1/4 כוס מים.
2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל והשום במשך כ-5 דקות עד לשקיפות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים במשך 3-5 דקות עד להשחמה - תוך כדי מערבבים ומפוררים את גושי הבשר. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. יוצקים למחבת את תערובת רוטב העגבניות ואז את רסק העגבניות, ומערבבים היטב יחד.
4. מנמיכים לאש קטנה ומביאים לרתיחה במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך ומגיע למרקם הרצוי.
5. להגשה: חוצים לשניים 4 לחמניות המבורגר (הכי טעים לקלות קלות את החלק הפנימי שלהן), מניחים בנדיבות מתערובת הבשר, מסדרים מעל פרוסות אבוקדו וביצת עין מוכנה ומגישים מיד.