רכיבים
- 1/2 חבילת פתיתים סוגת
- 100 גרם גבינה צהובה
- 2 ביצים
- 1 גזר
- 1 בטטה
- 1 בצל
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כף שטוחה מלח
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן הכנת לביבות פתיתים וגבינה:
רגע לפני: ילדים לא תמיד מתחברים לירקות, אז למה שלא תכניסו אותם בתוך לביבות? מתכון להכנת לביבות פתיתים טעימות עם ירקות וגבינה שאפשר לטגן או לאפות.
מתכון ל-25 לביבות
• מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה.
• מצננים את הפתיתים ומעבירים לקערה. מפוררים את הפתיתים בידיים או בעזרת כף, כדי שלא יהיו גוש אחד ויהיה קל לעבוד איתם.
• מפוררים את הגבינה הצהובה לתוך הקערה.
• מגררים את הגזר, הבצל והבטטה ומוסיפים לקערה.
• מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם והמלח ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
• לביבות מטוגנות: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה. כשהשמן חם, מורידים למחבת כף מהתערובת או יוצרים לביבות בידיים רטובות. מטגנים את הלביבות במשך 3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום.
• לביבות אפויות: מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים קלות הנייר ומסדרים עליו את הלביבות בעזרת כף או ידיים רטובות. אופים במשך 15-20 דקות עד שהלביבות מזהיבות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!