רכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן או מלא
- 1/2 כוס סוכר (אפשר להפחית)
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 1/2 2 כוסות מים
- 1 ביצה למריחה
- שומשום ופרג לקישוט
אופן הכנת חלה לשבת:
רגע לפני: מי אמר שהחלה חייבת להיות קלועה? הכירו את "חלת השחמט" של השפית מורן פינטו: מתכון חלה לשבת נהדר ולא מסובך לחלה יפהפייה מקושטת בשומשום ופרג שתפתיע את כולם.
ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה עם שוליים מעט גבוהים.
• מעבדים במיקסר עם וו לישה או ידנית את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר (אפשר להפחית מהכמות אם רוצים חלה פחות מתוקה), הביצים והשמן. לשים במשך 4 דקות, עד לקבלת עיסה אחידה.
• מוסיפים את המלח לעיסה ומעבדים במשך 10 דקות נוספות לפחות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
• מעבירים את הבצק לקערה, מכסים היטב ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• לאחר ההתפחה, מעבדים קצת הבצק ומוציאים ממנו מעט אוויר.
• מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים ועגולים ומסדרים אותם בתבנית העגולה. מכסים את כדורי הבצק ומתפיחים במשך 20 דקות נוספות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מורחים את כדורי הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום ופרג לסירוגין - כמו שחמט.
• מכניסים לאפייה למשך 30 דקות, עד שהחלה אפויה היטב גם מלמטה.
• מעבירים בעדינות את החלה לרשת תנור לצינון ונזהרים שלא תתפרק. זהו שלב חשוב, על מנת שהאדים הכלואים בתבנית לא ירטיבו את החלה.
שבת שלום!